De Heidense Jaarmarkt 2014

Op 8 november 2014 deed Nederlands Heidendom mee aan de "Heidense Jaarmarkt" Initiatiefnemer voor deze jaarmarkt was Frigga van Het Rad. Deze werd in de boothal bij de berg van Hillegonda (de Hilligersberg) in Rotterdam gehouden. De andere deelnemende groepen waren Werkgroep Lokasenna, Werkgroep Wolfsbloed, Het Rad en Hobbes namens Heidevlam. Er waren ruim 30 deelnemers.

Jaarmarkt
Het ochtendprogramma (rond elf uur) begon met een vertelwandeling over het pad tussen de Rotte en de Bergsevoorplas.

Tijdens de wandeling vertelden John en Gerard lokale wetenswaardigheden.

Hoogtepunt was het bezoek aan de Hillegonda-kerk met bijbehorende ruïne en de vele grote patriciërsgraven.

In de kerk droeg John zijn prachtige eigen versie van de Hillegonda sage voor.

Tijdens de middag was er gelegenheid om 'heidense waar' te kopen bij drie kraampjes. Ook werden de dames en heren voortreffelijk in natje en droogje voorzien in de boothal. Tijd voor een goed gesprek met heidenen die men anders alleen van het web kende.

Gerard gaf vervolgens een fascinerende presentatie over de oorsprong van zwarte piet en zijn relatie tot mannenbonden, zoals alleen hij dat kan.

Tegen het einde van de middag voerden alle aanwezigen een offer uit, voor Goden, voorouders, landgeesten en andere bovennatuurlijke wezens, en ter heil van alle aanwezigen.

Het avonddeel werd gevuld de voorspellingen van de zieners van Het Rad (het Spá-ritueel), en het voeren van goede gesprekken onder het genot van vloeibare roesmiddelen. De feestavond duur nog tot elf uur.

.